Celostni terapevtski pristop

☀hipnoza, samohipnoza, PEAT in DP4, kvantna transmisija, rebirthing, meditacije, astrologija in tarot, delavnice in seminarji, online terapije preko Skypa ☀ Kvantna transmisija- od 14.3 do 17.3.2023 ☀

Integralni intenziv razsvetljenja

 

od 17. - 19. novembra 2023 v Divači (Zenja)
 

“Poznavanje drugih je inteligenca. Poznavanje sebe je razsvetljenje.“ ( Lao Tze )

 

Integralni intenziv razsvetljenja je tridnevni umik, ki ima cilj, da skozi diadno tehniko meditacije spoznaš pravo naravo resničnosti, katere del smo mi sami.

Človek od rojstva prejema informacije in vtise preko čutil. Ko doživljamo vsakodnevno realnost okoli nas, se to dogaja s pomočjo enega od čutil: vida, sluha, vonja, okusa, otipa in intuicije. Za tako vrsto doživljanja je značilno, da obstaja subjekt (ta, ki nekaj doživlja) in objekt (to, kar poskušamo doživeti) in sam proces, ki se odvija med objektom in subjektom. Na intenzivu razsvetljenja presegamo subjekt in objekt in poskušamo doživeti resnico obstoja vsega, kar obstaja okoli nas in v nas.

Končni cilj večine duhovnih praks in učenj je samospoznanje, prebuditev, nekateri temu pravijo tudi »razsvetljenje«.

Večino stvari, ki jih v življenju doživljamo in občutimo niso resnično naše, temveč so samo produkt našega uma in čustev. Pretirana identifikacija z različnimi elementi naše osebnosti nam onemogoča življenje videti tako, kot v resnici je. Pogosto so to etikete in nalepke...jaz sem pameten/na...jaz sem depresiven/na...jaz sem bogata...jaz jaz sem star in nemočen...jaz imam probleme...

Integralni Intenziv Razsvetljenja zajema poleg originalnega Intenziva Razsvetljenja Charlesa Bernerja še učenje Advaite Vedante, ene najstarejših duhovnih poti. Vključuje učenja velikih mojstrov in razsvetljenih učiteljev: Ramane Maharshija, Nisargadatte Maharaja in Roberta Adamsa. 

Cilj, ki ga ima Intenziv Razsvetljenja je odgovor na to vprašanje...Kdo sem jaz? Kaj sem jaz? Kaj je življenje?
Ko spoznate kdo ste, imate v sebi novi center. Pridobite v sebi sposobnost, da razlikujete sebe od svojih identitet in identifikacij, od svojega čustvenega in mentalnega naboja, kar vam bo omogočilo boljše razumevanje sebe in svoje vloge v tem svetu.

Intenziv omogoča direktno izkušnjo resnice. V nekem trenutku  intenziva razsvetljenja se mentalni in čustveni elementi našega uma spraznijo. In v tem stanju je možno doseči direktno izkušnjo resnice in doživeti svojo resnično naravo, ki je edini resnični in trajni vir sreče.

Intenziv Razsvetljenja je ena od najhitrejših metod s katero lahko v kratkem času spoznamo svojo resnično naravo, ki ni pogojena, ki ni opisljiva...ki samo je. Čista zavest, brez objekta in subjekta.

Posamezniki, ki so spoznali samega sebe veliko hitreje napredujejo v svojem življenju na vseh področjih. Raziskava, ki je bila narejena na večjem vzorcu ljudi, ki so se udeležili intenziva razsvetljenja to potrjuje.


Kako Intenziv izgleda?

Struktura Intenziva je kakor govori že ime- intenzivna. Začeli bomo v petek popoldne in končali v nedeljo okoli 15:00. Z intenzivom začnemo že zgodaj zjutraj, diadne meditacije so razporejene čez cel dan, v soboto končamo ob 22.00. Intenzivno delo je namenjeno direktnemu soočanju z vsebinami našega uma. Edina komunikacija je mogoča med delom v diadah. Med ostalim časom prakticiramo tišino in kontempliramo na koane (vprašanja na katerega delamo na intenzivu, za začetnike je to »Kdo sem jaz«). Na ta način omogočamo minimalno izgubo pozornosti in energije, ki se z govorjenjem ponavadi porablja. Ob takem pristopu imajo udeleženci možnost, da zavestno in voljno prakticirajo tehniko intenziva in da imajo enega ali več spoznanj, oziroma direktnih uvidov.

 

V okviru intenziva bosta na sporedu tudi dva skupinska rebirthinga in praksa zen meditacije.

 

Kakšne koristi imaš od Intenziva Razsvetljenja?

 

Komu je Intenziv namenjen?

Vsem iskalcem resnice, ki želijo spoznati svoja lastno nepogojeno naravo in so pripravljeni na to potovanje.

Intenziv ni primeren za posameznike, ki imajo daljšo zgodovino psihičnega in mentalnega neravnovesja, hujše srčne bolnike in posameznike z epilepsijo.

Več o Intenzivu Razsvetljenja...

https://www.slohipnoterapija.org/intenziv-razsvetljenja
 

 

Čas in kraj Integralnega Intenziva Razsvetljenja:

od petka 17.11. z začetkom ob 17:30 pa do nedelje 19.11.2023 (končamo ob 15:00) v Zenji (Dolnje Ležeče 19, Divača)

 

Cena: 260 evrov (vključeno je vodenje, 2 polna penziona in spanje v dvo ali troposteljnih apartmajih)

Integralni Intenziv Razsvetljenja bo vodil Grega Gregorec, ki se je svojega prvega Intenziva Razsvetljenja udeležil leta 1991.

Prijave sprejemam do zasedbe mest.

Vse informacije in prijave na 051/783-072

ali preko e-pošte: grega.gregorec@gmail.com

 

 Možna je tudi organizacija različnih delavnic in seminarjev v vašem kraju.
Kraj in čas sta tako prilagojena potrebam in željam skupine.

Če vam individualni način dela bolj ustreza se lahko dogovorimo tudi za individualno učenje posameznih metod. Na ta način se učenje še bolj prilagodi vašim željam in potrebam.

Za vsa vprašanja in informacije nas lahko kontaktirate.