Celostni terapevtski pristop

☀hipnoza, samohipnoza, PEAT in DP4, kvantna transmisija, rebirthing, meditacije, astrologija in tarot, delavnice in seminarji, online terapije preko Skypa ☀ Meditacijski retreat na Pohorju- 7.8. do 11.8.2024 ☀

Kaj je PEAT?

PEAT (Primordialna Energetska Aktivacija in Transcendenca) je tehnika/metoda/, ki se je razvila iz akunpunkture, kineziologije, pranayame in različnih meridianskih metod in metod energetske psihologije, kot so EFT, TFT, Matrix... V tej metodi so čudežno združena prastara znanja o človeku, ki izhajajo iz vzhodnega in zahodnega sveta, ki so sedaj združena v celovit sistem. Najnovejša dognanja kvantne fizike in mehanike pa samo nadgrajujejo ta spoznanja in jih naredijo univerzalne, ter praktično uporabne za sodobnega človeka.

peat

Metodo je razvil Živorad Mihajlović Slavinski, diplomirani psiholog, rojen leta 1937 v Beogradu, avtor več kot 30 knjig s področja duhovnosti in ezoterike. PEAT se je kot živ sistem z leti stalno nadgrajeval in izpopolnjeval.

PEAT temelji na prepričanju, da je vzrok za čustvene in psihološke težave in bolezni, ki izhajajo iz tega, motnja v človekovem energijskem polju, zato z odpravo energijske motnje izginejo tudi čustvene in psihične težave.

PEAT metoda se učinkovito uporablja pri različnih težavah:

Kot izjemno izjemno učinkovito terapevtsko orodje se je Peat pokazal tudi pri delu s športniki ( vrhunskimi in amaterskimi), saj z njim presegamo svoje čustvene in mentalne omejitve, najrazličnejše pritiske in ostale elemente, ki vplivajo na rezultate in preprečujejo najboljši možen rezultat, ko je le ta najbolj potreben in najbolj pričakovan. Z njim pridemo v "vrhunsko mentalno formo", ki nam omogoča doseganje svojega maksimuma.

Zaradi svoje enostavnosti, ter izredne učinkovitosti, PEAT metoda ruši ustaljeno podobo o nastanku psiholoških motenj in o načinih za doseganje pozitivnih sprememb. Včasih posamezniki težko verjamejo, da je mogoče težke in navadno zelo vztrajne življenjske težave rešiti v tako kratkem času.

PEAT je izjemno učinkovita nadgradnja metod energetske psihologije kot so npr. EFT ( Emotional Freedom Technics), TFT, TAT.. predvsem po temu, da je PEAT istočasno tudi sistem duhovnega razvoja in evolucije.

Pri Peatu ne gre za klasično tapkanje, ker z osredotočenostjo na tapkanje ne moremo ponikniti globlje vase in odkriti novih elementov nekega problema, ki nas lahko privedejo do najglobljega vzroka problema, kjer struktura problema popolnoma razpade.

PEAT je celovit sistem, saj v primerjavi z ostalimi energetskimi metodami odpravlja opozicijo, ki se lahko pojavi znotraj nas, popelje nas do jedra problema, kjer problem razpade... postavlja prihodnost pod kontrolo in zajame vse možne aspekte, kjer se problema nahaja ( česar ostale metode ne delajo). Primer; če ima nekdo slab odnos s partnerjem, razreši prvo svojo pozicijo, nato pa se preko identifikacije vživi v nasprotno osebo in z njenega zornega kota zajame vse morebitne problematične elemente. Na nek način procesiramo svojo projekcijo, ki smo jo projicirali na določeno osebo.

V PEATU uporabljamo formulo "Antagonistične motivacije", ki izhaja iz sprejemanja problema, sprejemanja sebe (kljub problemu) in ljubeznijo do sebe, tako, da se nevtralizira nezavedna samo sabotaža ( nekateri ljudje si želijo rešiti problem, a vendar jih del njih ustavlja in jim preprečuje rešitev).

V samem procesu PEATA oseba v zavesti "drži" problem, skupaj z občutki, mislimi, telesnimi senzacijami in z nežnim dotikanjem posameznih točk na telesu po točnem vrstnem redu, sledi popolna nevtralizacija neprijetnih stanj v zavesti in telesu. Z vživljanjem v problem, s pritiskanjem določenih točk na telesu in globokim vdihom se spreminjajo energetski tokovi v telesu in auri (meridiani se začnejo odpirati in po njih se začne energija harmonično pretakati) in problemi ter blokade se na ta način nevtralizirajo/procesirajo. Na ta način avtomatsko ustvarjamo prostor za ustvarjanje željenih in pozitivnih stanj. Celo težki in kronični čustveni problemi lahko izginejo v 30 minutah ali pa še prej.

Posebno pa velja omeniti, da z višjim nivojem procesiranja (globinski PEAT) odkrijemo svoje prvinske polarnosti, katere je posameznik "prinesel" v ta univerzum. Nekatere od teh polarnosti so: "Aktivno-Pasivno", "Ljubezen-Svoboda", "Mir-Napetost", "Dobro-Zlo", "Sreča-Žalost", Jaz in Drugi Ljudje"... Mi živimo v dualnem, bipolarnem univerzumu. Vse kar obstaja ima svojo nasprotje: dobro in zlo, moški in ženska, svetloba in tema, napredovanje in umikanje, rojstvo in smrt, jaz in drugi ljudje, itd. Vsak posameznik ima svoje osnovne polarnosti, oziroma Osebni Kodi, med katerimi igra svojo osnovno življenjsko igro. Ta igra je pri večini ljudi prisilna in nezavedna.

Naše osnovne prvinske polarnosti, ki so z nami ves čas od vstopa v ta materialni univerzum odrejajo cel spekter različnih izkušenj skozi katere potujemo skozi naša življenja. So kot naši notranji motivatorji in usmerjevalci, katere želimo ves čas uresničiti ali realizirati. V nekem trenutku se nam ena od teh osnovnih polarnosti zdi pozitivna ( želimo si jo doseči), druga pa se nam zdi negativna (in se ji želimo izogniti). Naše osnovne prvinske polarnosti niso fiksne in čez nekaj časa se polarnosti obrnejo. To, kar nam je bilo prej pozitivno je sedaj negativno...in tako se zgodba nadaljuje v nedogled...

Z globinskim PEAT procesom nevtraliziramo/integriramo ti prvinski polarnosti. Od tu naprej se lahko svobodno odločamo za katerokoli izkušnjo in le te niso več pogojene z našimi nezavednimi notranjimi procesi, ki so v večini primerov prisilni in kompulzivni. Pri integraciji te prvinski polarnosti integriramo v naše bitje. Imamo svobodo za... in svobodo od... Različne osebe imajo različne Osebne Kode, nekatere med nami pa imajo enake kode.

Nevtralizacija kod, oziroma prvinskih polarnosti omogoča integracijo le teh v vsakodnevno življenje in s tem osvoboditev človeka od te prisilne igre in rešuje njegov osnovni življenjski problem.

Metoda PEAT gre za razliko od ostalih metod v samo jedro problema, do najgloblje esence človeškega bitja do Plerome ali Kvantnega Vakuuma, Sunjate, Velikega Neizpolnjenega, iz katerega vse izhaja. Na ta način se problem rešuje na najglobljem nivoju, ne pa na površini. Istočasno pa prodre v samo duhovno esenco človeškega bitja.

PEAT kot živ sistem/terapija/tehnika se je v 14 letih od njegovega nastanka stalno nadgrajeval in izpopolnjeval. Prva knjiga o PEATU je bila izdana leta 2000 (slovenski prevod te knjige je bil izdan leta 2009). Na podlagi stalnega razvoja in izpopolnjevanja same metode je tako nastala tudi nova knjiga- PEAT-Novi Putevi, ki jo je Živorad Mihajlović Slavinski izdal leta 2011 in v katerem so podrobno opisane vse izboljšave same tehnike in novi pristopi pri kreativnem procesiranju, ki so se v praksi pokazale za zelo učinkovite.

Vse izboljšave in ostale učinkovite nadgradnje so seveda vključene tudi v samo praktično terapevtsko delo s PEATOM, tako individualno ali skupinsko. Metoda je bila zelo uspešno predstavljena in sprejeta leta 2009 na na mednarodnem kongresu psihoterapije v Pekingu, na Kitajskem. Na samem kongresu je bila predstavljena znanstvena analiza profesorjev z beograjske univerze, ki je nekaj časa preučevala samo metodo in je prišla do ugotovitev o uspešnosti in učinkovitosti same metode.

Na zalogi imamo tudi vse zadnje knjige Slavinskega: Arelena, Izlazak iz Matriksa, Peat-Novi Putevi


Primeri uporabe PEATA v praksi:

Nekaj primerov praktične učinkovitosti same metode PEAT.

Ženska oseba doživlja fobijo, oziroma močan strah pred uporabo javnega WC-a (po enem obisku te fobije ni bilo več in se ni nikoli več ponovila).

Poslovna ženska občuti močan strah pred javnim nastopanjem (po dveh obiskih se je stvar popolnoma uredila).

Starejša moška oseba občuti pretiran strah pred vožnjo z avtomobili (po 2 obiskih se je začela voziti sproščeno).

Moška oseba ima več kot 20-letno alergijo na pelod in na posamezne cvetlice (po prvem obisku znatno izboljšanje, po drugem obisku alergije ni imela več).

Ženska srednjih let ima močan strah pred pajki in nekaterimi drugimi insekti (po dveh obiskih tega strahu ni mogla več doživeti).

Mlajši moški doživlja napade tresenja in panike brez razloga (po treh obiskih se zadeva popolnoma umiri in se ne ponovi več).

Ženska oseba se nauči PEAT metode in jo doma vsakodnevno izvaja. Po 3 mesecih izvajanja PEAT metode in še nekaterih drugih tehnik, v njenem telesu ni več metastaz, kontrolni pregled ne pokaže ničesar).


Terapevtsko delo in vodenje seminarjev in delavnic opravlja Grega Gregorec, certificirani Trener sistemov spiritualne/duhovne tehnologije.

Organiziramo individualna terapevtska srečanja in procesiranja s PEATOM in ostalimi metodami pri različnih težavah in problemih, ali samo kot proces pri katerem odkrijemo svoje prvinske polarnosti.

V praksi dajejo metode odlične rezultate!